nike-jerant_uciteljski-tecaj-joge_joga-ljubljana_mokini-yoga-center

Spoznajte Nike, ki vas bo z nasmehom in čutnostjo vodila skozi ure joge, v najboljšem teamu Mokini yoga centra.  Uspešno je zaključila izobraževanje v Mokini yoga school TTC.

1.Kdaj si se prvič spoznala z jogo?

Hm, joga je bila vedno del mojega življenja, ampak zgolj kot nekdo (skoraj sem jo čutila kot osebo), ki me samo tiho spremlja. Na vsake toliko časa sva trčili ena v drugo, pa se spet odbili. In vedno je bila ravno toliko stran, da sem jo s kotičkom očesa lahko še videla. V trenutku, ko mi je življenje naložilo breme, za katerega sem se spraševala, kako ga bom sploh zmogla, sem ležala kar na tleh v prazni sobi in hlipala. In kot bi me nekaj vodilo, sem v roke vzela računalnik in vtipkala besedo: joga. V tistem trenutku se mi je zazdelo, da joga (spet kot oseba) že ves čas sedi v kotu sobe z mano, me gleda in mi pomirjajoče pravi: “tukaj sem bila s tabo. Sem vedela, da me boš poiskala, ko bo tvoj čas.”

In od takrat je nisem spustila. <3

2. Zakaj rada poučuješ?

Ker poučevanje združuje vse meni ljubo: interakcijo z ljudmi, malo psihologije in seveda veliko pedagogike. Med vsem tem pa se vijejo še sprejemajoči pogledi, občutek razumevanja, ki ga lahko nekomu daš in prejmeš, tišina in prostor zate in prostor, ki ga ustvariš za svoje vadeče. Da jim pokažeš, da je Vse ok. In da si lahko toliko damo.

3. Kdo je tvoj vzor/ kaj je tvoja inspiracija?

Vsakdo, ki je dobrega srca in deluje v skladu z višjo resnico, z vrednotami, ki jih nosi v srcu in tisti, ki ve, da med (vsemi) nami ni razlik. Da se lahko toliko naučimo, če k vsakomur pristopimo ponižni. Da razumemo, da smo za vsakogar lahko učitelj in učenec in da to nosi svojo odgovornost. In teh ljudi je v mojem življenju veliko. Sem hvaležna.

nike-jerant_mokini-yoga_uciteljski-tecaj-joge_joga-ljubljana-bezigrad_joga-za-zacetnike

4. Najljubša in najmanj ljuba asana?

Moja najljubša asana je tista, ki od mene zahteva še kar nekaj dela, da bi vsaj približno dostojno izgledala :) – Kurmasana (želva) in Parivrtta Surya Yantrasana (kompas). Sicer pa se energetsko dobro počutim v predklonih, tam sem doma, anatomsko pa v zaklonih (zelo ljuba mi je Ustrasana, kamela).

O najmanj ljubih asanah se učim govoriti drugače. V jogi pravimo, da prav najmanj ljuba asana, ti želi toliko povedati in te toliko naučiti. Zato se je loti z odprtim srcem in z ogromno mero zaupanja in razumevanja. In asane, ki se jim na tak način odpiram jaz so vse tiste, ki izzivajo mojo stabilnost: Virabhadrasana 3 (bojevnik 3), Ardachandrasana (polmesec).

5. Katero knjigo trenutno bereš?

Knjig imam vedno odprtih več z različnih področij, ta trenutek je ob meni Resnična ljubezen, ki je že skoraj vsa podčrtana, ob postelji imam The Yoga Sutras of Patanjali, ki je pravzaprav nikoli ne nehaš brati, pravkar pa sem zaključila knjigo Ko pride ženska k zdravniku, ki izzove paleto čustev in te sooči z lastnim egom.

6. Zakaj priporočaš učiteljski tečaj v Mokini yoga centru?

Želela bi predati, iz izkušenj, da je pot odkrivanja joge in sebe intenzivna in tečaj temu tempu sledi. In da joga poleg vsega lepega pomeni tudi disciplino, red, resnost, predanost, odgovornost. Zato je dobro, da te na tej poti spremlja nekdo, učitelj, ki vse to ima. Ki je ljubeč, sočuten, predan, pa tudi discipliniran in te včasih potisne iz cone udobja. Pravijo, da se tam šele vse začne. In res se.

Če bi izbirala še enkrat, bi prav zato ponovila izbiro.

nike-jerant_mokini-yoga_joga-ljubljana_uciteljski-tecaj-joge_hatha-yoga

7. Kakšen je tvoj moto v življenju?

Samo ljubiti, zaupati in se ponižno učiti. Vse ostalo bo prišlo.

8. Kaj želiš predati svojim učencem?

Upam, da najdemo mir v vsakem dihu. Da se v uri, ki si jo delimo, povežemo sami s sabo in preživimo s sabo nekaj kakovostnih trenutkov. Morda tudi, da se raziskovanje sebe nikoli ne konča in da smo vedno lahko še boljši, da sežemo še dlje, da smo do sebe še bolj prijazni. Ali pa, kakšen dan, samo “da smo”. Tudi to je dovolj.

Preverite urnik in se pridružite njeni vadbi, tukaj kliknite za ogled urnika.