Želite spoznati pravi pomen joge? Se naučiti tradicionalnih tehnik in postati učitelj joge? Učite se pod vodstvom izkušenih strokovnjakov.

Namen učiteljskega tečaja:

Tradicionalna hatha joga temelji na besedilu Hatha joga pradipika in je priročnik k Patandžalijevim joga sutram. To besedilo opisuje telesne vaje, s katerimi se lahko telo kot orodje usmeri na pot k sebi. Poznamo več zvrsti joge in vsaka izmed njih ima neko svojo posebnost, drugačen pristop, vendar z isto namero. Učiteljski tečaj, ki ga predstavljam v tem programu zajema celovito znanje, kot ga učijo v Indiji, podkrepljeno z avtentičnimi besedili School of Santhi, India, Kerala. Tako bomo dali velik poudarek raziskovanju različnim stopnjam, plastem človeka. Energetska plast, fizična plast, duhovna plast, um in karmični vzorci, prepričanja, ki vplivajo iz našega nezavednega delovanja.

Učiteljski program joge je sistematično in strokovno organiziran. Zagotavlja interdisciplinarno znanje, praktične izkušnje ter mentorstvo. Strokovni kader bo udeležencem zagotovil bogato in široko znanje, podkrepljeno z dolgoletnimi izkušnjami. Naša vizija je, da udeleženci prejmejo poglobljeno in široko znanje iz različnih področjih, jih motiviramo k lastni praksi in vzpodbujamo k nenehnemu usposabljanju in iskanju lastnega, unikatnega stila poučevanja.

Strokovni naziv programa: Učitelj hatha joge

Cilj: Pridobiti avtentično znanje, kot ga poučuje guru Swami Santhipresad. Začutiti esenco joge in filozofijo jogijskega življenja.

Spodbujanje k zdravemu življenjskemu slogu, krepitev zaupanja vase in izražanja sebe, oblikovanje pozitivnih vedenjskih vzorcev, oblikovanje pristnega, spoštljivega odnosa do okolice, sprejemanje drugačnosti.

Program je namenjen predanim in resnim iskalcem spiritualne poti.

Program zagotavlja pridobitev znanja za:

– samostojno pripravo ure joge – strokovno poučevanje joge na področju asan, pranajame, meditacije in sproščanja – samostojno pripravo delavnic na temo joge za različne ciljne skupine – samostojno pripravo delavnic sproščanja

Kompetence, ki jih pridobi učitelj hatha joge po končanem usposabljanju:

– Strokovno znanje in samozavestno vodenje ure za različne ciljne skupine. – Pridobitev vodstvenih sposobnosti preko poznavanja komunikacijskih veščin. – Poglobljeno lastno prakso in vključitev lastnih izkušenj pri predajanju znanja. – Sposobnost razumevanja in empatičnosti do učenca in prilagoditev prakse, ko je to potrebno. – Sposobnost razumevanja človeka kot celote, povezanost telesa, uma in duha. – Ozaveščanje osebnih vrednot pri poučevanju, etika in morala – Širok nabor znanj iz različnih področij.

6 – mesečni strokovni program za učitelja hatha joge 2 je usklajen z Yoga Alliance USA.

Udeleženci, ob uspešnem zaključku, prejmejo certifikat z nazivom Učitelj hatha joge. Učenec prejme mednarodni certifikat RYT200.

Glavni predavatelj: Simona Vrhovec, dipl.upravni organizator, mednarodno certificirana učiteljica joge E -RYT500 Yoga Alliance, ustanoviteljica znamke Mokini yoga. Lastnica mednarodno registrirane šole Mokini yoga school RYS200, učiteljica joge za otroke in družine Rainbow kids, NLP Coach, NLP Master, NLP New Code, NLP Learning Coach, Reiki Master, certifikat za Bownovo terapijo in refleksoterapijo ( Higeja ).

Ostali izjemni in priznani strokovnjaki/predavatelji:

  1. Anja Štabuc Žonta, dr. medicine ( anatomija in fiziologija )
  2. Gostujoči predavatelj

Predmetnik:

1.Jogijske tehnike:

– asane in modifikacija asan – uporaba jogijskih pripomočkov  – pranajama – meditacija  – sproščanje in joga nidra  jogijska didaktika in pedagogika – filozofija joge in pregled jogijskih besedil – učna delavnica  – kundalini joga – osnove yin yoge – energetska anatomija  – osnova manter, muder, bandh in kriy  – prilagojeni programi za ciljne skupine  – joga kot življenjski stil – etika

 2. Anatomija in fiziologija

 3. Hospitacije ( 40 ur )

4. Asistenca ( 10 ur ), ki se jih opravi pod vodstvom v Mokini yoga centru

5. Delo v skupinah

Pričetek tečaja: 09. maj 2020

Tečaj se bo izvajal v Ljubljani v prostorih Mokini yoga. Trajal bo 6 mesecev+ 1* vikend modulov. Med poletnimi počitnicami ni tečaja.

Urnik: predvidoma en vikend/mesec, sobota in nedelja od 9.00 – 15:30 h. ( 8 vikendov + 1* vikend modul je rezidenčni ( predvidoma 26. – 28. junij ) in se izvaja izven prostora Mokini yoga, jogijski oddih.

Datumi:  09. – 10. maj, 23. – 24. maj, 13. – 14. junij, 12. – 13. september, 03. – 04. oktober, 17. – 18. oktober, 07. – 08. november, 14. – 15. november.

Organizator tečaja si dovoljuje pravico do spremembe terminov in lokacije tečaja, v primeru višje sile.

Pogoji vpisa:

– najmanj končana 3 letna poklicna šola in/ali 2 leti športno pedagoških izkušenj – polnoletnost – vsaj 3 leta prakse hatha joge.

Pogoji za napredovanja:

Nadaljevanje usposabljanja: Ni predviden. Usposobljen kader ima možnost nadaljevanja, izpopolnjevanja po mednarodnih tečajih.

Pogoji dokončanja:

– pisni preizkus ( anatomija in fiziologija, teorija joge ) – redna udeležba na vseh modulih in opravljenih 40 ur hospitacije – asistenca  10 ur – nastop ( vodenje ure, asistenca, demonstracija ) – 90% prisotnost – seminarska naloga na različne teme v povezavi z jogo – plačana šolnina v celoti.

Izpit se ocenjuje kot »opravil« ali »ni opravil«. Kandidati morajo usposabljanje zaključiti najkasneje v roku 3 let od zaključka predavanj, posamezen izpit pa lahko opravljajo največ trikrat. Če kandidat v roku ne zaključi zahtevane obveznosti, se mora ponovno udeležiti usposabljanja.

Mokini yoga center podari 40 brezplačnih ur hospitacij ( darilo, ki je vredno v višini 400€ ), ki se jih opravi v času tečaja ( velja ob plačilu celotne šolnine ). Velja za lokacijo Lj – Rudnik, preverite razpisan urnik. Podrobnosti ob prijavi.

BONUS DARILA:

  • ONLINE TEČAJ JOGE IN MEDITACIJE ( v vrednosti 80€ )
  • ruzak Beautiful spirit
    online-joga-in-meditacija_mokini-yoga

Cena:

  1. € 1450 za plačilo v celoti do 09.04.2020 – EARLY BIRD PRICE!
  2. € 1600 za plačilo v celoti po 09.04.2020
  3. Možnost plačila na 3 obroke, cena € 1800: 1. obrok € 900 ( pred pričetkom tečaja, najkasneje do 04.05.2020 ), 2. obrok € 400 ( do 10.09.2020 ), 3. obrok € 400 ( do 05.11.2020 ).

Cena vključuje vsa predavanja, avtorsko gradivo, mentorstvo in izpit. Cena ne vključuje udeležbe na vikend modulu, ki bo potekal v obliki jogijskega oddiha. Udeleženci, ki niso iz Ljubljane, lahko hospitacije opravijo pri svojem učitelju. Mesto si rezervirate s celotnim plačilom ali plačilom prvega obroka. V primeru predčasnega prekinitve izobraževanja, vplačila ne vračamo. Tečaj ali del tečaja se ne prenaša na termin drugega razpisa tečaja.

Vtisi udeležencev:

-Izkušnja, ki mi je spremenila življenje. Več kot samo tečaj za učitelja joge, lahko bi mu rekli tudi tečaj spoznavanja sebe in dela na sebi. Tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Ja bilo je naporno, ja veliko smo delali ampak je bilo vredno. Vesela sem, da smo odprle to novo stran v knjigi življenja in se veselim še nadaljnjega učenja in spoznavanja. Res toplo priporočam, Simona je delila z nami veliko več kot sem kadarkoli pričakovala in za to sem neizmerno hvaležna <3 Hvala Simona ♥ Mirela Brkić

– V letu 2018/19 sem se udeležila učiteljskega tečaja, zaradi katerega sem postala močnejša oseba, oseba, ki se zna postaviti tudi za sebe ter ne le vedno kloniti glavo in kimati. Simona je res učiteljica, ki predava s srcem, zato je vsaka tema podkrepljena z njeno osebno noto in zaradi tega ne dobiš le golega znanja o jogi, vendar veliko več, ZNANJE ZA ŽIVLJENJE. Učiteljski tečaj mi bo za vedno ostal v srcu zaradi smeha, prijetnih ur, ki smo jih preživele skupej, znanja, predvsem pa zaradi tega, ker spoznaš tehnike, zaradi katerih rasteš, zaradi katerih razvijaš samega sebe, hkrati pa kvalitetno znanje, ki bi ga z veseljem delil z drugimi. Res hvala učiteljici, pa tudi sošolkam. Petra Pašič
– Hvaležna sem za tvojo ljubezen in da sem čutila, da sem varna, da se lahko predam, zaupam, spoštujem. Prijeten, srce božajoč glas predaje znanja. Nina Bobnar                    
Hvaležna sem za ljubezen, ki žari iz tebe, za podporo in potrpežljivost, za vse nežne in čustvene trenutke. Alexandra Aulova 
Težko je najti toliko ustreznih besed, ki bi znale vso hvaležnost iz mene povzet. Zato – hvala ti iz srca in RTM. Romana Terkaj
 
PROSIM IZPOLNITE PRIJAVNICO:

Vaše ime (obvezno)

Vaš priimek (obvezno)

Ime tečaja (obvezno)

Morebitne poškodbe/zdravila/težave (obvezno)

Telefon (obvezno)

Email (obvezno)

Kje ste izvedeli za nas: (obvezno)

 Facebook Instagram Google iskalnik Youtube Prijatelji Članki Spletna stran Oglas Drugo

Želim prejemati novosti, obvestila na mejl:

 DA

V želji, da poslujemo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR), prosimo za vašo privolitev, da lahko MOKINI YOGA CENTER vpisane osebne podatke uporabi za obveščanje o morebitnih akcijah, delavnicah itd.

Današnji datum (obvezno)


Prijavite se zdaj in si rezervirajte mesto na tečaju. Pišite na info@mokini.si.