Želite spoznati pravi pomen joge? Se naučiti tradicionalnih tehnik in postati učitelj joge? Učite se pod vodstvom izkušenih strokovnjakov.

Namen učiteljskega tečaja:

Tradicionalna hatha joga temelji na besedilu Hatha joga pradipika in je priročnik k Patandžalijevim joga sutram. To besedilo opisuje telesne vaje, s katerimi se lahko telo kot orodje usmeri na pot k sebi. Poznamo več zvrsti joge in vsaka izmed njih ima neko svojo posebnost, drugačen pristop, vendar z isto namero. Učiteljski tečaj, ki ga predstavljam v tem programu zajema celovito znanje, kot ga učijo v Indiji, podkrepljeno z avtentičnimi besedili School of Santhi, India , Kerala. Tako bomo dali velik poudarek raziskovanju različnim stopnjam, plastem človeka. Energetska plast, fizična plast, duhovna plast, um in karmični vzorci, prepričanja, ki vplivajo iz našega nezavednega delovanja.

Učiteljski program joge je sistematično in strokovno organiziran. Zagotavlja interdisciplinarno znanje, praktične izkušnje ter mentorstvo. Strokovni kader bo udeležencem zagotovil bogato in široko znanje, podkrepljeno z dolgoletnimi izkušnjami. Naša vizija je, da udeleženci prejmejo poglobljeno in široko znanje iz različnih področjih, jih motiviramo k lastni praksi in vzpodbujamo k nenehnemu usposabljanju in iskanju lastnega, unikatnega stila poučevanja.

Strokovni naziv programa: Učitelj hatha joge

Cilj: Pridobiti avtentično znanje, kot ga poučuje guru Swami Santhipresad. Začutiti esenco joge in filozofijo jogijskega življenja.

Spodbujanje k zdravemu življenjskemu slogu, krepitev zaupanja vase in izražanja sebe, oblikovanje pozitivnih vedenjskih vzorcev, oblikovanje pristnega, spoštljivega odnosa do okolice, sprejemanje drugačnosti.

Program je namenjen predanim in resnim iskalcem spiritualne poti.

Program zagotavlja pridobitev znanja za:

– samostojno pripravo ure joge – strokovno poučevanje joge na področju asan, pranajame, meditacije in sproščanja – samostojno pripravo delavnic na temo joge za različne ciljne skupine – samostojno pripravo delavnic sproščanja

Kompetence, ki jih pridobi učitelj hatha joge po končanem usposabljanju:

– Strokovno znanje in samozavestno vodenje ure za različne ciljne skupine. – Pridobitev vodstvenih sposobnosti preko poznavanja komunikacijskih veščin. – Poglobljeno lastno prakso in vključitev lastnih izkušenj pri predajanju znanja. – Sposobnost razumevanja in empatičnosti do učenca in prilagoditev prakse, ko je to potrebno. – Sposobnost razumevanja človeka kot celote, povezanost telesa, uma in duha. – Ozaveščanje osebnih vrednot pri poučevanju, etika in morala – Širok nabor znanj iz različnih področij.

6 – mesečni strokovni program za učitelja hatha joge 2 je usklajen z Yoga Alliance USA in potrjen s strani Ministrstva za šolstvo in šport RS in Olimpijskega komiteja Slovenije.

Udeleženci, ob uspešnem zaključku, prejmejo certifikat z nazivom Učitelj hatha joge. Učenec prejme mednarodni certifikat RYT200. Dobite tudi naziv strokovni delavec 2.

Glavni predavatelj: Simona Vrhovec, dipl.upravni organizator, mednarodno certificirana učiteljica joge E -RYT500 Yoga Alliance, ustanoviteljica znamke Mokini yoga. Lastnica mednarodno registrirane šole Mokini yoga school RYS200, učiteljica joge za otroke in družine Rainbow kids, NLP Coach, NLP Master, NLP New Code, NLP Learning Coach, Reiki Master, certifikat za Bownovo terapijo in refleksoterapijo ( Higeja ).

Predava: 250 ur

Ostali izjemni in priznani strokovnjaki/predavatelji pokrivajo 50 ur.

  1. Andraž Bricelj, profesor športne vzgoje, trener športne gimnastike ( osnove managementa v športu, osnove teorije in metodike športnega treniranja, osnovne razvojne psihologije in psihologije v športu )
  2. Anja Štabuc Žonta, dr. medicine ( anatomija in fiziologija, prvo pomoč )
  3. Hana Debevec, profesorica športne vzgoje ( osnova pedagogike in didaktike )
  4. Petra Shymala Dežman, je del organizacije Bhakti Marga ( hinduizem, Bhagavadgita )

Predmetnik:

1. Splošni obvezni teoretični del ( 25 ur )

 – osnove pedagogike in didaktike v športu ( 5 ur ) – management v športu z osnovami informatike in zakonodaje ( 5 ur ) – osnove športne medicine in prva pomoč ( 5 ur ) – osnove razvojne psihologije in psihologije v športu ( 5 ur ) – osnove teorije in metodike športnega treniranja ( 5 ur )

2. Specialni jogijski del – Jogijske tehnike ( 180 ) ur

– asane in modifikacija asan – uporaba jogijskih pripomočkov ( 50 ur ) – pranajama ( 15 ur ) – meditacija ( 10 ur ) – sproščanje in joga nidra ( 10 ur ) – jogijska didaktika in pedagogika (16 ur ) – filozofija joge in pregled jogijskih besedil ( 10 ur ) – učna delavnica ( 25 ur ) – kundalini joga – energetska anatomija ( 8 ur ) – osnova manter, muder, bandh in kriy ( 10 ur ) – prilagojeni programi za ciljne skupine ( 10 ) -joga kot življenjski stil – etika ( 16 ur )

3. Anatomija in fiziologija ( 15 ur ) 4. Hospitacija ( 42 ur ) 5. Komunikacijske veščine ( 10 ur )

Pričetek tečaja: 15. JUNIJ 2019

Tečaj se bo izvajal v Ljubljani v prostorih Mokini yoga. Trajal bo 12 + 1* vikend modulov –  predvidoma 2. in 4. vikend v mesecu, 6 mesecev ( točen urnik prejmete pred začetkom tečaja ). Julija in avgusta ni izobraževanja, dodatna prednost za izvajanje hospitacij.

Urnik: predvidoma dva vikenda/mesec, sobota in nedelja od 9.00 – 15:30 h. 1* vikend modul je rezidenčni ( predvidoma 15. – 17. november ) in se izvaja izven prostora Mokini yoga, jogijski oddih.

Datumi: 15., 16.junij, 29., 30. junij, 7.,8. september, 21., 22. september, 5.,6. oktober, 19.,20.oktober, 9.,10. november, 23., 24. november, 7., 8. december, 14., 15. december, 11., 12. januar, 25., 26. januar.

Organizator tečaja si dovoljuje pravico do spremembe terminov in lokacije tečaja, v primeru višje sile.

Pogoji vpisa:

– najmanj končana 3 letna poklicna šola in/ali 2 leti športno pedagoških izkušenj – polnoletnost

Pogoji za napredovanja:

Nadaljevanje usposabljanja: Ni predviden. Usposobljen kader ima možnost nadaljevanja, izpopolnjevanja po mednarodnih tečajih.

Pogoji dokončanja:

– pisni preizkus ( anatomija in fiziologija, teorija joge ) – redna udeležba na vseh modulih in opravljenih 42 ur hospitacije – nastop ( vodenje ure, asistenca, demonstracija ) – 80% prisotnost – seminarska naloga na različne teme v povezavi z jogo – plačana šolnina v celoti

Izpit se ocenjuje kot »opravil« ali »ni opravil«. Kandidati morajo usposabljanje zaključiti najkasneje v roku 3 let od zaključka predavanj, posamezen izpit pa lahko opravljajo največ trikrat. Če kandidat v roku ne zaključi zahtevane obveznosti, se mora ponovno udeležiti usposabljanja.

Mokini yoga center podari 42 brezplačnih ur hospitacij, ki se jih opravi v času tečaja ( velja ob plačilu celotne šolnine ). Velja za lokacijo Lj – Črnuče, preverite razpisan urnik. Podrobnosti ob prijavi.

Cena:

  1. € 1450 za plačilo v celoti do 05.06..2019 – EARLY BIRD PRICE!
  2. € 1530 za plačilo v celoti po 05.06. 2019
  3. Možnost plačila na 3 obroke, cena € 1600: 1. obrok € 900 ( pred pričetkom tečaja, najkasneje do 12.06 ), 2. obrok € 400 ( do 12.09.2019 ), 3. obrok € 300 ( do 12.11. 2019 ).

Cena vključuje vsa predavanja, avtorsko gradivo, mentorstvo in izpit. Cena ne vključuje udeležbe na vikend modulu, ki bo potekal v obliki jogijskega oddiha. Udeleženci, ki niso iz Ljubljane, lahko hospitacije opravijo pri svojem učitelju. Mesto si rezervirate s celotnim plačilom ali plačilom prvega obroka.

V primeru predčasnega prekinitve izobraževanja, vplačila ne vračamo. Tečaj ali del tečaja se ne prenaša na termin drugega razpisa tečaja.

Vtisi udeležencev:

Izkušnja, ki mi je spremenila življenje. Več kot samo tečaj za učitelja joge, lahko bi mu rekli tudi tečaj spoznavanja sebe in dela na sebi. Tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Ja bilo je naporno, ja veliko smo delali ampak je bilo vredno. Vesela sem, da smo odprle to novo stran v knjigi življenja in se veselim še nadaljnjega učenja in spoznavanja. Res toplo priporočam, Simona je delila z nami veliko več kot sem kadarkoli pričakovala in za to sem neizmerno hvaležna <3 Hvala Simona ♥ Mirela Brkić

V letu 2018/19 sem se udeležila učiteljskega tečaja, zaradi katerega sem postala močnejša oseba, oseba, ki se zna postaviti tudi za sebe ter ne le vedno kloniti glavo in kimati. Simona je res učiteljica, ki predava s srcem, zato je vsaka tema podkrepljena z njeno osebno noto in zaradi tega ne dobiš le golega znanja o jogi, vendar veliko več, ZNANJE ZA ŽIVLJENJE. Učiteljski tečaj mi bo za vedno ostal v srcu zaradi smeha, prijetnih ur, ki smo jih preživele skupej, znanja, predvsem pa zaradi tega, ker spoznaš tehnike, zaradi katerih rasteš, zaradi katerih razvijaš samega sebe, hkrati pa kvalitetno znanje, ki bi ga z veseljem delil z drugimi. Res hvala učiteljici, pa tudi sošolkam. Petra Pašič

Prijavite se zdaj in si rezervirajte mesto na tečaju. Pišite na info@mokini.si.