Potovanja so prava dušna hrana. Napolnijo nas z novimi doživetji, spoznamo drugačno kulturo,  spremenimo rutino, poskusimo lokalne dobrote in raziskujemo novosti.

Seveda pa imajo lahko tudi potovanja malce manj prijetno stran, vendar bomo z jogo skušali narediti tudi ta del čim bolj prijeten.

  1. TRANSPORT

Ne vem, kako je z vami, vendar jaz sem po dolgi vožnji z avtom ali pa z avionom čisto fuč.

Torej, če imate le možnost naredite nekaj preprostih vaj. Zagotovo bo teža in togost v telesu popustila.

Potrebujete le stol in 3,4 zdaj..akcija

mokini_raztezanje-vratu

Razgibajte vrat v vse smeri. Potem nežno z roko potisnite vrat k rami. Predihajte in dovolite, da se mišice vratu sprostijo. Nato zaokrožite z gležnji v eno in drugo stran. Recimo 10 ponovitev.

mokini5

Oprimite se za rob stola. Naredite globok počep in okrepite mišice nog in zadnjice. Bodite le pozorni, da kolena ne gredo čez prste na nogah. Lahko so dinamični dvigi in spusti ali pa le zadržite 20 sekund. Pripravite se na “pokanje” v sklepih.

mokini_naslovna-slika-clanka

Turbulenca? Ni panike. Udobno se namestite na stol. Usmerite pozornost na globoke vdihe in izdihe. Postopoma je vaš dih dvakrat daljši od vdiha. V mislih si izgovarjate: Miren/na sem.

Upam, da bo delovalo. Sporočite mi.

2. JOGA KJERKOLI IN KADARKOLI

Greste recimo na golf? Vključite v to prakso tudi jogo.

mokini-yoga_golf_1

Nežno se naslonite na palico in dobro raztegnite hrbet in nogi zadaj. Res deluje sprostilno. Če nimate palice pa se naslonite za rob mize, police itd.

mokini-yoga_golf_3

Zasuk je še ena blagodejna praksa za našo hrbtenico. Sprosti vretenca in nas pripravi na izjemen dan. Seveda naredimo zasuk na obe strani.

3. VELIKO HOJE

Jaz osebno najraje hodim in tako spoznam novo lokacijo. Seveda potem hrbtenica malce trpi, zato bo tale naslednji položaj še posebno primeren za tiste, ki ste radi na nogah.

mokini41

Lateralni raztegi nas bodo sprostili in razbremenili napetosti v hrbtu. Dobro raztegnejo tudi nogi zadaj. Naredimo na obe strani.

mokini43

Ufff, pa meča so na koncu dneva skoraj dvakrat večja, hihi. Strešica dobro sprosti cel zadnji del telesa. Poleg tega sprosti ramena in odpira prsni koš. S petami nežno potiskajte ob podlago, da še dodatno občutite razteg meč.

In seveda na potovanjih uživajteeee. Vesela bom kakšne vaše fotografije iz izjemnih lokacij. Pošljite mi jo na info@mokini.si in z veseljem jo delim na moji FB strani.

Vam je bil prispevek všeč in se vam zdi uporaben? Delite ga s prijatelji.

Bon voyage!