tecaj-meditacije_joga_mokiniyoga_joga-ljubljana_delavnice_vodena-meditacija

9. FEBRUAR – 23. MAREC

Ste pod stresom, preobremenjeni, ste poskusili skorajda vse, pa pravzaprav nič ne deluje za umiritev uma? Tradicionalne tehnike, kot jih učijo v Indiji so dokazano najboljša “preventiva” in “kurativa” za našo mentalno stisko in včasih celo kaos, ki si ga lahko povzročamo, ker ne delamo mentalnega čiščenja. Ste vedeli, da je ravno naš um tisti, ki je povzročitelj in ima vlogo pri številnih psihosomatskih boleznih? Obremenjen um, vpliva na plitko dihanje, nezadostna količina kisika pa vpliva na nenehno utrujenost. Naše energetsko telo je tako šibko in imunski sistem oslabljen.

Pa veste, da je lahko drugače? Kdaj ste se nazadnje počutili res lahkotno in svobodno? Kdaj ste nazadnje občutili notranji mir in zaupanje vase? Kdaj ste nazadnje “počistili” nečistočo uma, telesa, energetskega polja?

Niste vedeli, kako to naredite? Potem vas res lepo povabim na tečaj, kjer boste spoznali resnico in zmote, kaj meditacija je, kaj ni. Naučili se boste tehnik, ki jih boste izvajali lahko kar doma.

Se sprašujete, kako je to mogoče? Ker je meditacija v resnici zelo preprosta. Zmore jo vsak. Če si le želi izboljšati svoj življenjski slog in začne z redno meditacijo. Pristopov k meditaciji je veliko. Pomembno je, da izkusite tisto, ki vam osebno najbolje ustreza. Zato se boste na tečaju naučili različne tehnike in pristope.

 

YOGA CHITTA VRITTI NIRODHAH – Joga je umirjanje miselnih procesov

( Yoga sutre by Patanjali )

Vabljeni na 6 – tedenski avtorski tečaj Meditativno popotovanje.

 

Datum in tema:

1. UVOD V MEDITACIJO ( 09.02.2018 ), kjer bomo spoznali razliko med meditacijo, vizualizacijo, sproščanjem in čuječnostjo. Naučili se bomo pravilnega jogijskega diha in nekaj osnovnih pravil za meditacijo. Seveda bomo že meditirali.

Zakaj je dobro meditirati z učiteljem? Njegova redna praksa pomaga učencem, da se lažje povežejo z vibracijo notranje umirjenosti in tako lažje začutijo, kakšen je ta občutek. Potem je seveda nadaljnji uspeh odvisen le od redne prakse učenca.

2. MEDITACIJA Z MANTRAMI ( 16.02.2018 ), kjer bomo spoznali beeja mantre, ki pripadajo našim glavnim energetskim centrom. S pomočjo manter uravnotežimo delovanje čaker, um pa lažje umirimo. Spoznali bomo vlogo različnih energetskih centrov. Naučili se bomo pravilnega postopka mantranja in meditacije. Bolj podrobno bomo spoznali pranavo – sveti zvok.

3. RAJA MEDITACIJA ( 23.02.2018 ), ki se imenuje tudi kraljevska meditacija. S pomočjo meditacije dvigujemo kundalini energijo v višje energetske centre. Naučili se bomo maha pranayamo, ki balansira ženski in moški princip in tako aktivira glavni energetski kanal.

4. MEDITACIJA Z OBJEKTOM ( 02.03.2018 ), kjer se bomo naučili, s pomočjo koncentracije, prenašati zunanji objekt v notranjost. Prižgali bomo notranjo svetlobo. Dodatno pa bomo prižgali ogenj atmana, karme in dharme.

5. MEDITACIJA Z MUDRO ( 09.03.2018 ), spoznali bomo različne mudre za balansiranje energetskih centrov, pravilno uporabo muder in tako spretno uravnovesili našo energijo. Podrobno bomo spoznali elementarne mudre.

6. KARMA MEDITACIJA ( 23.03.2018 ), spoznali bomo različne kategorizacije karme. Na katere imamo vpliv in na katere ne. Zakaj je to dobro vedeti in kako to izboljšuje kvaliteto našega življenja. Pogledali bomo karmične vzorce, zanke iz preteklosti in jih o(d)pustili.

Tako boste spoznali nekaj principov, ki jim boste lahko sledili v vsakodnevni praksi. Navadno tradicionalno meditiramo 1 uro dnevno, vendar zakaj ne bi začeli najprej s petimi minutami? Pa potem 10 minutami itd. Pravite, da nimate časa 5 minut zase? Potem je čas, da si jih vzemite.

 

Ker si to zaslužite in ste vredni notranjega miru in ljubezni do sebe.

 

Termin:

Ob petkih od 19:00 – 20:30 ure.

Cena:

  • 90€ za plačilo do 15.01.2018 – IZJEMNA PONUDBA ZA HITRE PRIJAVE! ( 15€ na delavnico )
  • 120€ za celoten tečaj po 15.01.2018 ( 20€ na delavnico )

DODATNO!

2 + 1 GRATIS! Plačata dve osebi, tretja oseba ima celoten tečaj brezplačen.

Mesto je dokončno rezervirano s plačilom. Odjava in vračilo denarja ni mogoče. Lahko pa za ta termin, v celoti, koristi druga oseba, ki jo poiščete sami. Tečaj lahko obiščete le v celoti in ni možnih prijav na posamezne delavnice.

Lokacija:

Mokini yoga center, Lepodvorska 23a, Ljubljana – Šiška ( prvo nadstropje )

Prijave na info@mokini.si, do zapolnitve mest.

Avtorski tečaj vodim Simona Vrhovec, mednarodno certificirana učiteljica joge, z najvišjim nazivom E-RYT500, ustanoviteljica šole Mokini yoga school RYS200. Avtorica zgoščenke Meditativno popotovanje. Izobraževanje sem zaključila v Indiji, kjer sem pod vodstvom swamija Santhiprasada prejela znanje, ki ga sedaj želim deliti z vami. Oseben in strokoven pristop za skupino do 10 oseb.

Več o meni: Simona Vrhovec

Dodatno:

V studiu so jogijske blazine, odeje in meditacijske podloge. Oblecite se udobno in toplo.

Tečaj je namenjen vsem, ki si želijo spoznati tradicionalne tehnike in so predani redni praksi.   V primeru zdravstvenih težav je potrebno učitelja o tem predhodno obvestiti.

Na tečaj je potrebno priti vsaj 5 minut pred začetkom. V kolikor na termin zamudite, žal na delavnico ne morete vstopiti. V tem primeru ni vračila denarja. Ravno prvi del je tisti, ki je najbolj pomemben za nadaljnje delo.