ajurjoga_tkm-joga_mokini-yoga_meditacija

AYURJOGA IN TKM JOGA

3 – MESEČNI ONLINE TEČAJ

20. september – 08. december 2022

Vadite z mano, kjerkoli že ste.

Hatha yoga z ajurvedo

Yin yoga s tradicionalno kitajsko medicino

Meditacija z vsega sveta

Joga iz celega sveta, različni pristopi in filozofija. Vse skupaj združeno v bogat jesensko -zimski online joga tečaj. Ponavadi pravijo, da poznamo 1000 zdravil za eno bolezen. No, zato se mi zdi tako izjemna priložnost in povezovanje različnih pristopov, da lahko v teoriji in praksi opazujemo naš odziv, učinek in vsekakor tudi blagodejne rezultate same prakse. Glavna skrivnost je v konsistenci. In to kar v udobju vašega doma ali kjerkoli že ste, saj vam celotna vsebina ostane za vedno. Ste torej z nami, v skupini podobno mislečih? Ki si želimo le najboljše za svoje dobro počutje in vitalno energijo.

Zakaj je ta ideja tako čudovita?

– ker boste lahko vadili kadarkoli in si posnetek ogledali lahko tudi večkrat,
– vadite lahko, kjerkoli že ste, potrebujete le internetno povezavo,
– imeli boste dostop do različnih jogijskih praks in tako izkusili raznolikost,
– ker lahko vadijo začetniki in tisti, ki jogo že poznajo, saj vedno pokažem alternative in prakso s pripomočki,
– ker boste prejeli podrobne informacije o različnih pristopov k jogi,
– ker niste omejeni na čas, prostor ali celo vožnjo do vadbe,
– ker lahko posnetke gledate za nazaj,
– ker lahko vadite, tudi če greste na dopust ali poslovno pot,
– ker vodite pod vodstvom izkušene učiteljice joge, ki ima najvišji mednarodni naziv ERYT500 in je ustanoviteljica mednarodne šole,
– ker lahko vadite s prijateljico ali celo družino.

Spoznajte filozofijo tradicionalne kitajske medicine in yin joge, hatha joge in ajurvede in prakso meditacije iz celega sveta.

Kako bo praksa potekala?

– 3 vadbe tedensko bodo pripravljene v skriti FB skupini AYUR IN TKM JOGA, a bodo posnete v naprej,
– vsak teden boste prejeli 1 prakso hatha yoge z ajurvedo ( torek ), 1 prakso yin yoge s TKM ( sreda ) in 1 prakso meditacije ( četrtek ), VSAJ 12 JOGIJSKIH PRAKS MESEČNO! Vsi prejmete vse posnetke.
– vadba bo v živo ob 11:00 uri ali pa bo ob tej uri naložen posnetek ( v vsakem primeru imate dostop do vseh posnetkov, včasih pa vseeno paše, da se malo srečamo tudi v živo – če boste le  za ;),
– potrebujete joga podlogo, kakšno deko in predlagam tudi jogijski kvader in trak,
– potrebujete miren kotiček, da si vzamete ta čas le zase in se napolnite s pozitivno energijo,
– postanemo FB prijatelji in nato vas dodam v skrito skupino,
– predate se praksi in prakso po želji večkrat izvajate

DARILOsmernice za izvajanje abhyange, dinacharye ( ajurvedska rutina za vitalno življenje )

ajurvedska-joga_joga-in-ajurveda_mokini-yoga

Sama vadba traja 60 min, vsak drugi teden. Zaradi načina življenja in natrpanega urnika, pa bo tokrat dva tedna, v mesecu, vadba po 30 minut. Zakaj? Včasih si ljudje enostavno ne morejo vzeti eno uro časa, pol ure pa je lažje. Tako, lahko še vedno vzdržujejo dobro telesno počutje in spoznajo, da lahko naredimo veliko tudi v takšnem časovnem okvirju. Zdaj ni več izgovorov, sedaj se lahko sprostite in namenite ta čas sebi in to brez slabe vesti. In povabite zraven še družino.

Opis vadbe:

Jogijska praksa vsebuje prakso asan, meditacije, dihalnih tehnik in sproščanja. Sami dnevi pa bodo razdeljeni na različno stopnjo znanja in različnih pristopov k jogi. Zato, lahko v resnici najdete vadbo, ki vam ustreza. Obenem pa se seznanite in navdušite tudi nad drugimi pristopi.

  • HATHA YOGA

Hatha joga praksa bo vodena s pomočjo jogijskih pripomočkov in z variacijami. Vključujem prakso po doshah in dodajam elemente ajurvede, saj sta to dve vedi, ki hodita z roko v roki. Vadba seveda vključuje tudi dihalne tehnike ( pranajamo ), meditacijo in mudre. Vsekakor pa bomo pri hatha jogi tokrat tudi krepili moč mišic & uma & energiji. Namenjena harmoniji – na vseh ravneh. Praksa ob torkih. Povezovali bomo z modrostjo ajurvede, z večjim fokusom na uravnoteženost VATA doshe, saj v zimskem času lažje pride do neuravnoteženosti. Ko se povežemo z energijo narave, pa lahko povabimo uravnoteženost v naše življenje. Ha – pomeni sonce, Tha – pomeni luna in ti dvi energiji bomo povezovali in združevali.

  • YIN YOGA

Yin yoga je pristop, ki izvira iz daoizma in povezujemo s tradicionalno kitajsko medicino. Namenjeno je globokemu sproščanju, raztezanju, idealno v primeru poškodb, pri stresnem načinu življenju. V položajih raztezanja ostajamo dlje časa in je vodena s pomočjo pripomočkov. Je zelo nežna vadba, z izjemnimi zdravilnimi učinki. Vplivamo na meridiane in posledično harmonijo v Organih, ki so povezani z občutki ( TKM ). Praksa ob sredah. Posebni poudarek bo na elementu zemlje, kovine in vode, tako da bomo harmonično poskrbeli zase. Večji poudarek na meridianu Vranice in Želodca, Pljuč in Debelega črevesja, Mehurja in Ledvic. Vsekakor pa povem še kaj o hrani, ki nas takrat podpre in filozofiji yin yang. Pa spoznali bomo seveda tudi še kakšno akupunkturno točko z acu yin jogo in dodali myo yin sproščanje ( sproščanje kronične bolečine, miofascialno sproščanje ).

  • MEDITACIJA

Umirjen um tu in zdaj, v vsakodnevnem življenju, pri različnih izzivih. To si pravzaprav želimo vsi. Pristopov je več in zato sem se odločila, da tokrat vodim prakso meditacije iz celega sveta. Velikokrat slišim, meditacija ni zame.., menim, da to lahko pomeni le, da niste spoznali pravega pripomočka. Približala vam bom različne pristope in verjamem, da boste prepoznali prednosti meditacije in bo to postala vaša redna praksa. A, pomembna je priprava in nekaj usmeritev, potem pa spoznamo naše naravno stanje – umirjenost. Tako boste spoznali tradicionalno hatha meditacijo, kundalini meditacijo, zen meditacijo, tantra meditacijo, šamansko meditacijo, joga nidro. Joga s pomočjo različnih pripomočkov, na primer sveče, mantre, mudre, vizualizacije. Povezovanje s srčnim mojstrom in notranjim učiteljem. Praksa ob četrtkih.

 

Kdo vodi?

simona-vrhovec_notranji-nasmeh

Sem Simona Vrhovec, učiteljica hatha yoge, yin yoge, acuyin joge,  myo yin joge, meditacije, joge za otroke in najstnike, pa prenatal joge in še mnogo več. Predana sem jogi in jo tudi živim. Vsak dan. To ljubezen želim tudi z vami. Iz mojega doma v vaš dom ( no, morda pa tudi jaz kdaj iz počitnic ). Da bo čim bolj udobno, prijetno in sproščeno. Sem tudi ustanoviteljica mednarodne šole Mokini yoga school RYS 200. Strokovno, sproščeno, z ljubeznijo do joge. To bo vodilo celotnega tečaja. Vabim vas v mojo družbo.

Preverite tudi moja strokovna izobraževanja, ki se odvijajo 2022: Učiteljski tečaj hatha jogeYin yoga & TCM teacher training, Učiteljski tečaj joge za najstnike, Učiteljski tečaj joge za otroke, Učiteljski tečaj myo yin joge & miofascialnega sproščanja. Pridobite certifikat.

Spoznajte avtorske afirmacijske kartice za ženske Prebujena Shakti in otroke Kaj je tvoja supermoč?

 

 

Kdaj začnemo?

20. septembra in smo skupaj 12 tednov.

Investicija:

  • 120€ za celoten tečaj ( to je le 40 € na mesec )

Ugodnost: 10% popust za moje certificirane učitelje hatha joge, yin joge, myo yin joge, joge za otroke Mini zen in najstnike Super zen ( cena je tako 108€ ).

Sam tečaj je vreden mnogo več, a ker si želim, da je joga dostopna čisto vsem, sem pripravila ta izjemen paket udobja tudi v obliki cene. Možen je zakup le celotnega tečaja in ni možno na primer le za en mesec ali dva.

Dodatno:

Pred vadbo se posvetite z zdravnikom. Vadba na lastno odgovornost. Odjava in vračilo plačila ni mogoče. Mesto je rezervirano s plačilom. Mesto se ne prenaša na drugo osebo ali drug termin/tečaj/delavnico. Po zaključku tega obdobja, vam praksa ostane.

Po izpolnitvi prijavnice prejmete generični mejl z vsemi podatki za plačilo ( preverite v promocijska sporočila ali spam ). Po plačilu prejmete fakturo in dodatne smernice v vključitev fb skupine. Podatki za plačilo so tudi tukaj.

PROSIM IZPOLNITE PRIJAVNICO: ( ime tečaja: ajurjoga )

Vaše ime (obvezno)

Vaš priimek (obvezno)

Ime tečaja (obvezno)

Morebitne poškodbe/zdravila/težave (obvezno)

Telefon (obvezno)

Email (obvezno)

Kje ste izvedeli za nas: (obvezno)

 Facebook Instagram Google iskalnik Youtube Prijatelji Članki Spletna stran Oglas Drugo

Želim prejemati novosti, obvestila na mejl:

 DA

V želji, da poslujemo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR), prosimo za vašo privolitev, da lahko MOKINI YOGA CENTER vpisane osebne podatke uporabi za obveščanje o morebitnih akcijah, delavnicah itd.

Današnji datum (obvezno)


Rešite uganko: