cujecnost-za-otroke_joga-za-otroke_delavnica_mini-monkiniyoga

10. FEBRUAR

~ Otroku lahko damo dve stvari. Močne korenine in krila, da poletijo. ~

Izjemna kombinacija joge za otroke in tehnik čuječnosti. Vabljeni na delavnico za starše, vzgojitelje, učitelje, tete, babice in dedke. Vsak izmed vas lahko namreč pomaga otroku, da se počuti bolje v svoji koži, da se lažje sooči z izzivi pri odraščanju, da je bolj umirjen in srečen. Se nauči koordinacije in uživa v gibanju, se ob tem zabava in se nauči zdravega življenjskega sloga.

Pri tem mu lahko pomagati prav vi. Z znanjem, pravimi tehnikami in z lastno prakso.

Naše delavnice je obiskalo že več kot 200 učiteljev, vzgojiteljev, staršev!

Delavnica je razdeljena na dva dela:

1. del: FIT MINI MONKINI, 09:00 – 12:00 ure

Najprej bomo spoznali različne načine zabavnega ogrevanja.

Sledi podrobna razlaga 15 različnih jogijskih položajev – asan. Prilagojeno za otroke, saj priredimo imena položajev, tako smo enkrat pogumni supermani, pa drugič veličastna drevesa. Ni ovir za najbolj fit  zgodbice. Naučili se boste kako narediti pravilen položaj in ga boste tako lažje vadili z mlajšimi. Vsak udeleženec prejme gradivo, kjer bodo položaji slikovno prikazani, opisani s primeri, kako narediti položaj čim bolj atraktiven.

V zadnjem delu bomo spoznali vaje za moč v paruvaje za raztezanje v paru, nekaj lažjih akrobacij in različne dihalne tehnike. Dihanje..Tako zelo pomembno, pa tako zelo napačno dihamo. Naučimo se pravilnega trebušnega dihanja, pa dihanja za umiritev in samo za zabavo. Enkrat bo kužkov dih, drugič čebelji dih. Že znaš dihati kot slon? Ne skrbi, vse to se naučimo na delavnici.

Na koncu se bomo še dobro sprostili in odšli na potovanje okoli sveta. Mislite, da je meditacija zahtevna in da otroci ne morejo biti pri miru? Potem še niste spoznali teh meditacij, ki popeljejo otroke v domišljijski svet, obenem pa jim sidrajo prijetne občutke.

3,4, zdaj, ste pripravljeni na akcijo in super dogodivščino? Potem se le prijavite..samo ne pričakovati, da bomo samo sedeli, ahh to je takooo dolgočasno.. Fit Mini Monkini je vedno za fit in zdravo akcijo. Da se potem zna tudi umiriti in sprostiti.

Delavnica bo interaktivna z veliko gibanja, zato se oblecite športno.

Odmor 12:00 – 13:00 ure

2. del: ČUJEČNI MINI MONKINI, 13:00 – 16:00 ure

Namen delavnice:

 • spoznati kaj je čuječnost
 • kako čuječnosti naučiti otroka
 • spoznati, kako s čuječnostjo vplivati na otrokovo pozitivno samopodobo
 • vzpodbujati pozitivno vedenje otroka
 • izboljšati akademsko učenje otroka
 • izboljšati mentalno zdravje otroka
 • izboljšati medsebojne odnose
 • izboljšati spanje otroka
 • naučiti tehnik, kako naj se otrok sooči s svojimi čustvi
 • naučiti igric za izboljšanje čuječnosti otroka
 • čuječnost v vsakdanu

Prejeli boste konkretne in uporabne tehnike, ki jih boste lahko nato izvajali samostojno. Potem pa nadaljujte s prakso vsak dan, začutili boste, kako se energija celotne družine/skupine/okolice spreminja.

Delavnica bo interaktivna. S seboj imejte blok in pisalo.

 

Čuječnost pomeni biti prisoten tukaj in zdaj. Pristopov je veliko, tu boste spoznali pristop iz jogijskega vidika. Kjer se zavedamo, da je človek večplastno bitje. Pogledamo preko uma in se dotaknemo bistva, našega srca.

Cena:

 • 70€ za obe delavnici
 • 40€ za posamezno delavnico

Število osebe je omejeno na 8 – 10 oseb, zato imajo prednost imajo udeleženci, ki se prijavijo na obe delavnici. Mesto je dokončno rezervirano s plačilom.

Prijavite se na mejl: info@mokini.si

Delavnico vodim Simona Vrhovec, mednarodno certificirana izkušena učiteljica joge. Učiteljica joge in meditacije za otroke in družine po programu Rainbow kids. Lastnica branda joge za otroke Mini Monkini yoga. Learning coach za otroke s težavami pri učenju.

Odjava in vračilo plačila ni mogoče. V primeru, da na delavnico ne morete priti, jo lahko v celoti koristi ( za ta termin ) druga oseba.