uciteljski-tecaj-hatha-joge_yoga-alliance-certifikat_izobrazevanje-za-ucitelja-joge_mokini-yoga_strokovno-izobrazevanje_ucitelj-joge-ljubljana

STROKOVNI HATHA JOGA UČITELJSKI TEČAJ Z MEDNARODNIM CERTIFIKATOM

20. MAJ 2023

Življenjska pot, ki je najprej osebna. Ljubezen do joge pa lahko delimo tudi z drugimi. Učiteljski tečaj nam da odlične temelje in široko znanje hatha joge, da lahko po zaključku tečaja integrirano znanje predajamo drugim. Tečaj je potrjen s strani Yoga Alliance. Vabljena že 11. generacija učitelje/-ic hatha joge. Učite se pri najboljših.

POSEBNOST – Kombinacija prakse v živo, v dvorani in preko Zooma v živo in po posnetkih.

Učiteljski program joge je sistematično in strokovno organiziran. Zagotavlja interdisciplinarno znanje, praktične izkušnje ter mentorstvo. Strokovni kader bo udeležencem zagotovil bogato in široko znanje, podkrepljeno z dolgoletnimi izkušnjami. Naša vizija je, da udeleženci prejmejo poglobljeno in široko znanje iz različnih področjih, jih motiviramo k lastni praksi in vzpodbujamo k nenehnemu usposabljanju in iskanju lastnega, unikatnega stila poučevanja.

Cilj: Pridobiti avtentično znanje, kot ga poučuje guru Swami Santhipresad. Začutiti esenco joge in filozofijo jogijskega življenja.

Spodbujanje k zdravemu življenjskemu slogu, krepitev zaupanja vase in izražanja sebe, oblikovanje pozitivnih vedenjskih vzorcev, oblikovanje pristnega, spoštljivega odnosa do okolice, sprejemanje drugačnosti.

Program je namenjen predanim in resnim iskalcem spiritualne poti.

Program zagotavlja pridobitev znanja za:

– samostojno pripravo ure joge – strokovno poučevanje joge na področju asan, pranajame, meditacije in sproščanja – samostojno pripravo delavnic na temo joge za različne ciljne skupine – samostojno pripravo delavnic sproščanja

Kompetence, ki jih pridobi učitelj hatha joge po končanem usposabljanju:

– Strokovno znanje in samozavestno vodenje ure za različne ciljne skupine. – Pridobitev vodstvenih sposobnosti preko poznavanja komunikacijskih veščin. – Poglobljeno lastno prakso in vključitev lastnih izkušenj pri predajanju znanja. – Sposobnost razumevanja in empatičnosti do učenca in prilagoditev prakse, ko je to potrebno. – Sposobnost razumevanja človeka kot celote, povezanost telesa, uma in duha. – Ozaveščanje osebnih vrednot pri poučevanju, etika in morala – Širok nabor znanj iz različnih področij.


 

Intenzivni strokovni program za učitelja hatha joge 2 je usklajen z Yoga Alliance USA.

Udeleženci, ob uspešnem zaključku, prejmejo certifikat z nazivom Učitelj hatha joge. Učenec prejme mednarodni certifikat RYT200.

mokini-yoga_uciteljski-tecajGlavna predavateljicaSimona Vrhovec, dipl.upravni organizator, mednarodno certificirana učiteljica joge E -RYT500 Yoga Alliance, YACEP, ustanoviteljica znamke Mokini yoga. Lastnica mednarodno registrirane šole Mokini yoga school RYS200, učiteljica hatha in myo yin in tkm yin joge, acu yin in uporabne ajurvede ter meditacije. Prenatal yoge in joge za otroke in najstnike. Ves čas se izobražujem, saj menim, da je v znanju moč.

Joga je moja življenjska pot. Izjemno sem hvaležna, da je lahko modrost joge z nami v tem času in prostoru. Joga spreminja življenje na bolje in naša zvesta sopotnica skozi izzive življenja.

Tokrat v našo šolo povabimo že 11. generacijo učiteljev joge. Tečaj je interaktiven, z veliko prakse, sprotne integracije znanja in seveda z veliko ljubezni do joge. Zato vabljeni vsi navdušenci joge, ki želite poglobiti znanje. Zase in za svoje učence. Namaste.

Ostali izjemni in priznani strokovnjaki/predavatelji:

  1. Anja Štabuc Žonta, dr. medicine, stalna predavateljica pri učiteljskih tečajih joge za otroke, yin yoge in tudi hatha joge. V sklopu tega tečaja predava anatomijo in fiziologijo. Dodatno prilagojeno za poznavanje asan iz tega vidika.

 

Predmetnik:

1.Jogijske tehnike: – asane in modifikacija asan – uporaba jogijskih pripomočkov  – pranajama – meditacija  – sproščanje in joga nidra  jogijska didaktika in pedagogika – filozofija joge in pregled tradicionalnih jogijskih besedil – učna delavnica  – kundalini joga – energetska anatomija (čakre, nadiji )  – osnova manter, muder, bandh in kriy  – prilagojeni programi za ciljne skupine  – joga kot življenjski stil – etika – osnove ajurvede ( joga po došah ).

2. Anatomija in fiziologija, vodi dr. Žonta. Spoznali boste podrobno mišično – skeletni sistem. Praktično anatomijo in fiziologijo, predvsem z vidika razumevanja asan in zato varne priprave na izvajanje prakse.


 

Pričetek tečaja: 20.maj 2023 ( poteka šest mesecev )

Oprema: Udeleženec/-ka naj ima dovolj prostora za varno izvajanje prakse. Pripomočki, ki so obvezni: jogijska podloga, dva kvadra, jogijski trak, deka, bolster in meditacijska blazina.  Obvezna je tudi kamera ( + delujoč mikrofon ), ki je ves čas prižgana ob naših Zoom srečanjih. Udeleženec lahko uporablja le eno Zoom linijo in kamero.

Gradivo prejmete izključno po pošti v printani obliki ( prenovljeno in osveženo gradivo ), gradivo za gostujoče predavanje pa prejmete le v digitalni obliki.

Urnik: sobota in nedelja od 9.00 – 15:30 h ( velja za srečanja v živo ). Vmes je seveda daljši odmor in nekaj krajših.

Datumi:

20. – 21. maj, v živo, v Ljubljani ( pomembna prisotnost )
03. – 04. junij, v živo preko Zooma ( pomembna prisotnost )
17. – 18. junij, posnetek v fb skupini ( ogledate lahko do torka 21:00 ure )
01. – 02. julij, posnetek ( ogledate lahko do torka 21:00 ure )
15. – 16. julij, posnetek ( ogledate lahko do torka 21:00 ure )
29. – 30. julij, posnetek ( ogledate lahko do torka 21:00 ure )
05. – 06. avgust, posnetek ( ogledate lahko do torka 21:00 ure )
19. – 20. avgust, posnetek ( ogledate lahko do torka 21:00 ure )
09. – 10. september, v živo, v Ljubljani ( pomembna prisotnost )
23. – 24. september, v živo preko Zooma ( pomembna prisotnost )
14. – 15. oktober – IZPIT ( online, pomembna prisotnost ).

Opis poteka predavanj: Tečaj se bo izvajal na Zoom aplikaciji in v zaprti FB skupini, pa tudi v živo v Ljubljani. Predavanja v živo so 100% obvezna udeležba. Zoom predavanja se ne snema in je možen ogled le v živo ( posnetki ne bodo na voljo – brez izjem ). Vsi ostali termini so v skriti fb skupini in bodo na voljo še 48 ur ( posnetki so na voljo ob 09:00 uri in na ogled do torka 21:00 ure ).  V kolikor si vsebine ne ogledate, posnetkov ne prejmete. SNEMANJE NI DOVOLJENO.

DARILO – vsak izmed udeležencev prejme tudi 1 brezplačno individualno uro s Simono. Ta poteka online.

Organizator tečaja si dovoljuje pravico do spremembe terminov in ure tečaja, v primeru višje sile. 


 

SRČNO MNENJE

uciteljski-tecaj-hatha-joge_mokini-yoga_izobrazevanje-za-ucitelja-joge


 

Pogoji vpisa:

– polnoletnost – vsaj 3 leta prakse hatha joge – predanost tečaju.

Pogoji dokončanja:

– pisni preizkus ( anatomija in fiziologija, teorija joge ) – redna udeležba na modulih – nastop ( vodenje ure, asistenca, demonstracija )  – redna oddaja vseh nalog v dogovorjenem terminu – plačana šolnina v celoti.

Izpit se ocenjuje kot »opravil« ali »ni opravil«. Kandidati morajo usposabljanje zaključiti najkasneje v roku 6 mesecev od zaključka predavanj, posamezen izpit pa lahko opravljajo največ trikrat. Prvi izpit je vključen v ceno, kasneje je potrebno doplačilo. Če kandidat v roku ne zaključi zahtevanih obveznosti, se mora ponovno udeležiti usposabljanja. V primeru višje sile se termini lahko spremenijo. Isto velja tudi za gostujoče predavatelje.

Mokini yoga center podari 80 brezplačnih ur hospitacij/jogijske prakse, ki potekajo online FB , ki se jih opravi v času tečaja. Ti posnetki vam ostanejo za vedno.

INVESTICIJA:

  • 1350€
DODATNA UGODNOST
 
– 5% popust, velja s plačilo do 20.04.2023
– 10% popust, za vse, ki so uspešno zaključili Myo yin ali TKM yin učiteljski tečaj, učiteljski tečaj joge za otroke Mini zen ali za najstnike Super zen.
Zadnji rok za prijavo in plačilo je 15. maj oziroma do zapolnitev mest. Plačilo na obroke je možno le, če je celotno plačilo opravljeno do začetka izobraževanja. V primeru plačila na obroke ni popustov. Cena vključuje vsa predavanja, avtorsko gradivo, mentorstvo in prvi izpit. Mesto si rezervirate s celotnim plačilom. V primeru predčasnega prekinitve izobraževanja, vplačila ne vračamo. Tečaj ali del tečaja se ne prenaša na termin drugega razpisa tečaja. Vračilo ni možno tudi, če se tečaja ne udeležite. V primeru neudeležbe, neresnosti, se certifikata ne podeli. S podpisom prijavnice se strinjate z zgoraj napisanim. Popusti se ne seštevajo. V primeru bolezni predavateljev se termin prestavi. V kolikor pošiljke v pravem roku ne prevzamete in se vrne na moj naslov, krijete stroške ponovnega pošiljanja. Fizično druženje ob prijavi vsaj petih oseb, drugače v živo preko Zooma.  Za več informacij pišite na mejl info@mokini.si.

uciteljski-tecaj_certifikat-za-ucitelja-joge_joga-izobrazevanje_mokini-yoga

 

Vtisi udeležencev:

Izkušnja, ki mi je spremenila življenje. Več kot samo tečaj za učitelja joge, lahko bi mu rekli tudi tečaj spoznavanja sebe in dela na sebi. Tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Ja bilo je naporno, ja veliko smo delali ampak je bilo vredno. Vesela sem, da smo odprle to novo stran v knjigi življenja in se veselim še nadaljnjega učenja in spoznavanja. Res toplo priporočam, Simona je delila z nami veliko več kot sem kadarkoli pričakovala in za to sem neizmerno hvaležna <3 Hvala Simona ♥ Mirela Brkić

V letu 2018/19 sem se udeležila učiteljskega tečaja, zaradi katerega sem postala močnejša oseba, oseba, ki se zna postaviti tudi za sebe ter ne le vedno kloniti glavo in kimati. Simona je res učiteljica, ki predava s srcem, zato je vsaka tema podkrepljena z njeno osebno noto in zaradi tega ne dobiš le golega znanja o jogi, vendar veliko več, ZNANJE ZA ŽIVLJENJE. Učiteljski tečaj mi bo za vedno ostal v srcu zaradi smeha, prijetnih ur, ki smo jih preživele skupaj, znanja, predvsem pa zaradi tega, ker spoznaš tehnike, zaradi katerih rasteš, zaradi katerih razvijaš samega sebe, hkrati pa kvalitetno znanje, ki bi ga z veseljem delil z drugimi. Res hvala učiteljici, pa tudi sošolkam. Petra Pašič
Lahko rečem, da je bil učiteljski tečaj pri Simoni ena od pomembnejših prelomnih točk v mojem življenju. Obogatil me je za ogromno novega znanja ter mi pomagal, da sem zares začela zaupati vase in v svoje sposobnosti ter v jogi našla svoje novo poslanstvo. Simona je odlična učiteljica in ena bolj srčnih oseb, ki sem jih srečala v življenju. Jogo zares živi in lahko povem, da se je učiti od take osebe ogromen privilegij. Simona zna ustvariti zares pozitivno in podporno učno okolje, kar je bilo zame res izjemnega pomena. Njena merila so zelo visoka, zato tečaj od učenca zahteva vso resnost in predanost, vendar se ves trud na koncu še kako izplača. Učiteljski tečaj je zelo dobro strukturiran in omogoča ravno pravšnjo razmerje med teorijo in prakso. Neskončno sem hvaležna za to izkušnjo. Andreja Košir

 .
PROSIM IZPOLNITE PRIJAVNICO ( zapišite ime tečaja: HATHA JOGA TTC ). 
Prejeli boste povratno generično sporočilo s podatki za plačilo ( prosim preverite v promocijska sporočila ali spam ). Podatke za plačilo lahko najdete tudi TUKAJ.

Vaše ime (obvezno)

Vaš priimek (obvezno)

Ime tečaja (obvezno)

Morebitne poškodbe/zdravila/težave (obvezno)

Telefon (obvezno)

Email (obvezno)

Kje ste izvedeli za nas: (obvezno)

 Facebook Instagram Google iskalnik Youtube Prijatelji Članki Spletna stran Oglas Drugo

Želim prejemati novosti, obvestila na mejl:

 DA

V želji, da poslujemo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR), prosimo za vašo privolitev, da lahko MOKINI YOGA CENTER vpisane osebne podatke uporabi za obveščanje o morebitnih akcijah, delavnicah itd.

Današnji datum (obvezno)


Rešite uganko: