zdravje-v-vasih-rokah-zdravi-in-vitalni_joga-za-vitalnost_simona-vrhovec_joga-ljubljana_anja-stibuc-zonta_delavnice_mokini-y

Vzemite zdravje v svoje roke. Ko imamo prave in strokovne informacije, lahko naredimo veliko za svoje zdravje. Preprečite ali vsaj zmanjšajte bolečine, ki vas pestijo dlje časa. V kombinaciji predavanj zdravnice in učiteljice joge, boste prejeli teoretične in praktične ideje za vitalen vsakdan.

SKLOP 7 DELAVNIC & 7 RAZLIČNIH VSEBIN & 1 KRAT NA MESEC

Kako vključiti medicino in jogo? Tako, da združimo dve strokovnjakinji ( vsaka na svojem področju ) in pripravimo različne delavnice.  Tematiko in vsebino sta izbrali, ker so to pravzaprav najbolj pogoste težave, ki pestijo posameznike. In kako izboljšati kvaliteto življenja, preden je morda prepozno? Tako, da posameznik prejme konkretne informacije, kaj lahko naredi vsak sam in izbere vitalnost, življenje brez ali manj bolečin in dvigne svoj nivo energije na višjo raven.

Kaj bodo posamezniki prejeli na delavnicah:

 • osnovno teoretično znanje za posamezen sklop
 • osnovne in učinkovite praktične vaje za posamezen sklop
 • konkretne informacije za izboljšanje določenega sklopa
 • klasični pristop in duhovni pristop
 • razumevanje povezave telo & um & energija
 • odgovore, zakaj pride do bolečine in kako ukrepati

Vsaka delavnica traja tri ure in je sestavljena iz predavanja dr. Anje Štabuc Žonte in praktičnim delom z učiteljico joge Simono Vrhovec.

♥ 8. oktober, tema delavnice: STRES

Preobremenitev, preutrujenost, nezadovoljstvo in drugi vsakodnevni problemi so negativni dejavniki, ki vplivajo na naše počutje in povzročajo odziv telesa, ki je bolj ali manj negativen ter ga poznamo kot stres. Stres je fiziološki, psihološki in vedenjski odgovor posameznika, ki se poizkuša prilagoditi in privaditi na notranje in zunanje pritiske (stresorje).Gre za odziv organizma na potencialno škodljiv dejavnik. Stres je lahko pozitiven ali negativen, podvrženi pa smo mu tako odrasli kot otroci. Prepoznavanje negativnih stresnih dejavnikov in njihovo obvladovanje je eno bistvenih varoval pri ohranjanju zdravja. 
Na delavnici bomo med drugim odgovorili na sledeča vprašanja: Kaj je stresor in kateri so najpogostejši stresorji? Kakšna je razlika med pozitivnim in negativnim stresom? Kateri so simptomi stresa? Kaj lahko sami storimo za zmanjševanje stresa oz. njegovo obvladovanje?
Spoznali boste dihalne tehnike, tehnike umiritve uma in praktične vaje, ki lahko sprostijo stres iz telesa. Energetski vidik in kaj nam te težave sporočajo.
***

♥ 5. november; tema delavnice: KRIŽ

Lumbalni del hrbtenice predstavlja spodnji del hrbta, in sicer vse od konca rebrne kletke pa do medenice. Večina ljudi se vsaj enkrat v življenju sreča z bolečino v križu. Občasno se pojavlja kar pri 25 % ljudi, starih od 30 do 50 let, njeno pojavljanje pa s starostjo še narašča in je eden najpogostejših vzrokov za odsotnost z dela. To sicer ni bolezen in ponavadi tudi ne znak nevarne bolezni. Za bolečino v križu smo si pogosto krivi sami, saj je posledica slabih navad in nepravilnega odnosa do nastalih težav. Če pravilno ravnamo, lahko bolečino v križu preprečimo ali vsaj hitreje ublažimo. Kadar pa se ji prepustimo, lahko postane bolezensko stanje, ki uničuje telo, duha, naše družabno življenje in naš vsakdanjik.

Na delavnici bomo med drugim odgovorili na sledeča vprašanja: Zakaj se bolečina v križu pojavi, kaj lahko vpliva na pojav bolečine v križu, kaj jo lahko poslabša, kdaj je nujno obiskati zdravnika?

Spoznali boste praktične vaje s pripomočki in se naučili nekaj vaj, ki jih lahko izvajate samostojno. Energetski vidik in kaj nam te težave sporočajo.

***

♥ 3. december; tema delavnice: VRAT in RAME

Bolečine v vratu so največkrat mehanske narave in so povezane s sodobnim, pretežno sedečim načinom življenja. Lahko povzročajo tudi  t.i. tenzijske glavobole, same bolečine pa lahko izžarevajo v glavo, v ramenski obroč in zgornje okončin vse do prstov rok. Bolečine v rami so velikokrat posledica ponavljajočih se neznatnih poškodb in počasi se razvijajočih degenerativnih sprememb. Škodljivo je predvsem delo z rokami nad glavo, še zlasti dvigovanje težjih bremen in pogosto ponavljanje teh gibov. Vzrok bolečine v rami je lahko tudi prenesena bolečina iz vratu ali notranjih  organov.

Na delavnici bomo med drugim odgovorili na sledeča vprašanja: Kakšna je anatomija teh predelov? Katera so najpogostejša stanja, ki povzročajo bolečino v teh predelih? Kako si lahko pomagamo sami in kdaj je priporočljivo obiskati zdravnika?

Spoznali boste praktične vaje s pripomočki in se naučili nekaj vaj, ki jih lahko izvajate samostojno. Energetski vidik in kaj nam te težave sporočajo.

***

♥ 7. januar; tema: MEDENIČNO DNO

Medenično dno tvori več mišič, ki kot mreža držijo vse organe v predelu trebuha, pomagajo pri vzravnani drži hrbtenice  ter nas podpirajo pri vsakem gibu. Dobro utrjeno medenično dno se torej odraža tudi na drži telesa, učinkovito pa preprečuje napetosti v hrbtu in bolečine v križu. Delovanja medeničnega dna pogosto ne opazimo dokler njegovo delovanje ni več optimalno. Najpogostejši znak težave, ki jo poznajo številne ženske, je nezaželeno uhajanje urina med močnejšim kihanjem in kašljanjem. V tem primeru gre za oslabljene mišice medeničnega dna, ki obdajajo tudi izločila in jih nekako tudi tesnijo.

Na delavnici bomo med drugim odgovorili na sledeča vprašanja: Kako je sestavljeno medenično dno? Kakšne so njegove naloge? Kako in zakaj ga lahko utrdimo?

Spoznali boste praktične vaje s pripomočki in se naučili nekaj vaj, ki jih lahko izvajate samostojno. Energetski vidik in kaj nam te težave sporočajo.

***

♥ 4. februar; tema: HORMONI

Eden od organskih sistemov našega telesa je endokrini sistem. Gre za nadzorni sistem žlez, ki preko kemičnih prenašalcev, imenovanih hormoni, ki jih izločajo v krvožilni sistem, vplivajo na delovanje oddaljenih organov, V endokrini sistem spadajo med drugim tudi ščitnica, trebušna slinavka, testisi oz. jajčniki, nadledvična žleza, hipofiza itd. Bolezni endokrinega sistema so v današnjem svetu pogoste, npr. sladkorna bolezen. Druge endokrine žleze z leti spreminjajo svoje delovanje ter tako vplivajo na nastop različnih življenjskih obdobij (npr. spolne žleze in pričetek pubertete).

Na delavnici bomo med drugim odgovorili na sledeča vprašanja: Kako je endokrini sistem sestavljen in na kaj vpliva? Katere so najpogostejše sodobne bolezni endokrinega sistema? Katere so naravne spremembe našega telesa, kako jih lahko olajšamo in kako poskrbimo za zdravje svojega endokrinega sistema?

Spoznali boste praktične vaje s pripomočki in se naučili nekaj vaj, ki jih lahko izvajate samostojno. Energetski vidik in kaj nam te težave sporočajo.

***

♥ 4. marec; tema: KOLENO in GLEŽENJ

Pri težavah z nogami, se zelo pogosto srečujemo z bolečino v predelu kolena ali gležnja. Najpogostejši vzroki bolečine v teh predelih so degenerativne spremembe, vnetno dogajanje ali poškodba sklepa. Pogosto gre za prevelike in ponavljajoče se obremenitve. Neredko je bolečina prenešena iz hrbtenice ali kolka (pri otrocih in starejših), lahko nastane tudi zaradi ploskih stopal in prekomerne telesne teže.

Na delavnici bomo med drugim odgovorili na sledeča vprašanja: Kako sta sklepa sploh sestavljena in kaj se z njima dogaja ob poškodbi ali pri degeneraciji? Kako si lahko pomagamo sami in kdaj k zdravniku?

Spoznali boste praktične vaje s pripomočki in se naučili nekaj vaj, ki jih lahko izvajate samostojno. Energetski vidik in kaj nam te težave sporočajo.

***

♥ 1.april; tema: TREBUH oz. CORE

Ko govorimo o centru telesa ali mišicah jedra (CORE), večina najprej pomisli na trebušne mišice, a v resnici gre za mnogo več. Jedro telesa tvori skupina mišic, ki skrbijo za našo držo in stabilnost ter hkrati omogočajo gibanje, saj med seboj povezujejo kinetično verigo, ki jo tvorijo mišice okončin. Prav tako pa so te mišice aktivne tudi pri ostalih fizioloških procesih, kot so dihanje, prebava itd.

 Na delavnici bomo med drugim odgovorili na sledeča vprašanja: Katere mišice pravzaprav tvorijo CORE oz. center telesa, ki se pri telesni vadbi tako pogosto omenja? Kako ga aktiviramo in čemu služi? Zakaj je tako pomembno, da smo pri vadbi nanj pozorni?

Spoznali boste praktične vaje s pripomočki in se naučili nekaj vaj, ki jih lahko izvajate samostojno.Energetski vidik in kaj nam te težave sporočajo.

→ Predavateljici:

 1. Anja Štabuc Žonta dr. medicine; zdravnica in uspešna športnica. Njeno znanje je izjemno široko, saj povezuje praktično in teoretično znanje. Navdušuje se nad gibom in je tudi predavateljica na strokovnem učiteljskem tečaju Mokini yoga school. Strokovna predavateljica pri drugih športnih usposabljanjih.
 2. Simona Vrhovec; mednarodno certificirana izkušena učiteljica joge in meditacije ERYT – 500 in lastnica mednarodne šole Mokini yoga school RYS200.

→ Lokacija delavnic: Mokini yoga center, Forsterjeva 40, Ljubljana – Bežigrad ( povezava do zemljevida )

→ Termini: za vsak posamezen sklop so termini zapisani zgoraj. 1 ponedeljek na mesec ob 18:00 uri. Posamezna delavnica traja 3 ure.

→ Investicija:

 • posamezna delavnica 50€
 • 4 delavnice po izbiri 180 € ( 45€/delavnico )
 • sklop vseh delavnic 280 € ( 40€/delavnico )
 • pridite v dvoje, se prijavite na posamezno delavnico in je cena na osebo 45€

Early bird ponudba velja do 15. septembra, za sklop vseh delavnic, in  je investicija le 250€ ( 35, 70 € / delavnico ).

Mesto je dokončno rezervirano s plačilom. Odjava in vračilo plačila ni mogoče. Delavnice niso prenosljive na druge osebe. Prednost imajo tisti, ki izberejo paket vseh delavnic.

→ Prijava: info@mokini.si, do zapolnitve mest.

Dodatno: S seboj prinesite svojo joga podlogo. Vsi ostali pripomočki so na voljo v centru. Oblecite se udobno, primerno za vadbo. Vadba na lastno odgovornost.

* V primeru bolezni predavateljic, tečaj prestavimo na ustrezen datum.

To ni navaden tečaj. To je investicija za kvalitetno življenje.