Ste že slišali, da so naše misli energija? Ste že slišali za celični spomin? Kaj pa, da naše morebitne travme oziroma ostanki te energije, ostanejo ukleščeni v živčnem sistemu? Da naša čustva, ki niso razrešena ( govorim npr. o jezi na nek daljni dogodek, zameri..), lahko povzročijo pravo razdejanje v našem telesu in duhu v tem trenutku?

mokini yoga_joga ljubljana_jogijski oddih

Narediva en majhen poizkus? Si za? Nič preveč intenzivnega ne bo, samo en film si bova ogledala. Zato se nasloni na kavč, globok zadihaj, si mogoče vzemi kokice ( hihi ) in si pred seboj predstavljaj tv ekran. Bravo, ti boš glavna zvezda.

 

Scenarij 1: Jeza

Pred nami se odvije film, ko smo bili res jezni. Kar spomnimo se enega takega dogodka. Kje smo bili? Kako smo izgledali? Kako smo bili oblečeni? Je bil kdo okoli nas?

Greva zdaj bolj podrobno.. Kakšne so bile tvoje misli? Kaj si takrat govoril/a? Kakšna je bila tvoja obrazna mimika? Kakšna je bila tvoja telesna drža? Kako si takrat dihal/a? Kakšen je bil tvoj pogled? Kakšni so bili občutki?

Se vidiš? Se vidiš res natančno? Sedaj pa preveri kako se počutiš v tem trenutku. Se je del energije tistega dogodka preselilo v trenutek zdaj? Načeloma, se to zgodi. Razen, če smo res odlični mojstri meta položaja.

Ok, greva ven iz tega položaja. Narediva tri globoko vdihe skozi nos in izdihe skozi usta. Otresi celo telo. Sprosti..Vse je dobro.

 

Preprosta vaja, ne preveč intenzivna in že imamo majhen dokaz, kako lahko naše misli vplivajo na naše telo, počutje, raven energije. Torej, samo spomin na en dogodek naredi spremembo.

Kaj pa takrat, ko ves čas negujemo določene “negativne” misli? Ves čas nalagamo to energijo na določeno mesto na telesu. Postopoma obremenimo energetsko delovanje tega organa. Ni naključje, da je okoli 80% bolezenskih stanj imenovanih kot psihosomatske bolezni.

Vedno več zdravnikov tradicionalne medicine, psihoterapevtov, masažnih terapevtov priznavajo ta vidik. Holističen pristop k ozdravitvi našega telesa.  Morda uporabljajo drugačno terminologijo, vendar bodo zagotovo uporabljali besede kot so..pravilno dihanje, sprostitev, umiritev uma, sprejemanje samega sebe, opuščanje stresa itd.

Scenarij 2: Ljubezen

Spet vključiva tv. Tokrat se spomni dogodka, ko si se počutil/a ljubljeno. Kje si? Kaj vidiš? Je kdo s tabo? Kakšne so bile tvoje misli? Kaj si takrat govoril/a? Kakšna je bila tvoja obrazna mimika? Kakšna je bila tvoja telesna drža? Kako si takrat dihal/a? Kakšen je bil tvoj pogled? Kakšni so bili občutki?

Kar podrobno poglej..ja, to je ista oseba kot prej..vendar zdaj žari. Preveri kako utripa zdaj tvoje srce v tem trenutku? Je toplo v prsnem predelu. Se morda smehljaš?

Kako preprosto je. Spremenili smo misli, obudili smo ljubezen in naše telo je drugačne vibracije.

 

Potrebuješ še kakšen dokaz? Dobiš, hihi. Na Jogijskem oddihu v naravi, bom pozornost namenila prav tej temi. Seveda se bomo naučili kar nekaj konkretnih tehnik, ki ti ostanejo prav za celo življenje.

Več o oddihu: http://mokini.si/jogijski-oddih-v-naravi-2-4-junij-2017/

 

Do takrat..polni svoje telo z radostjo, srečo, ljubeznijo, notranjim mirom, sprejemanjem..